Klik Sini Sama Tau Lepas Promote/List Blog Anda Kat Atas Tu (",)

Friday, July 15, 2011

#37. 10 Ciri2 Lelaki Kasanova

Assalamualaikum....
dan salam sejahtera...

Entri kali ni agak sensitif untuk kaum Adam tapi ni just for knowledge ja...
Knowledge untuk kaum Adam dan juga Hawa.... =)

Kaum Hawa diingatkan JANGAN salah paham dan pandang serong kepada kaum Adam bila dah habis baca entri ni...hehe

Ni dia ciri2 lelaki kasanova ni...antaranya :-

1. Di awal perkenalan, si dia menjadi insan yang paling mulus. Apa sahaja yang kamu mahu semuanya akan di penuhi. Namun harus di ingat semua itu hanya mampu bertahan tidak lebih sebulan. Sedikit demi sedikit si dia akan menunjukkan taringnya.

2. Sentiasa kemas dan perwatakannya seperti berada, tapi sebenarnya poket kosong. Kalau ada pun cuma untuk buat pelaburan memikat kamu di awal perkenalan kemudian duit kamu pulalah jadi mangsa.

3. Lelaki kasanova tidak pernah patuh pada janji, tengok sahaja setiap kali kamu keluar dating. Siapa yang akan sampai dahulu.

4. Sering beri pelbagai alasan apabila kesilapannya dapat dikesan. Lebih jelas lagi dia juga sering mempersalahkan orang lain atas kesalahannya sendiri.

5. Mementingkan kekemasan diri dan pakaian yang dipilih juga bukan calang-calang jenama. Maklumlah nak memikat ramai mangsa.

6. Baru kenal tidak sampai seminggu sudah berani mahu sentuh-sentuh di bahagian yang sensitif. Sengaja mahu menggoda kamu untuk pergi lebih jauh.

7. Apabila keluar dengannya, dia selalu tunjuk macho depan kamu. Ada masanya dia akan menegur perempuan lain dengan ramah di depan kamu. Kononnya mahu buktikan pada kamu si dia tidak curang di belakang kamu. Tetapi dia memang peramah dengan semua orang.

8. Selepas sebulan berkawan, si dia berani minta wang untuk di pinjam. Tanpa sengan silu si dia memintanya daripada kamu.. Ha… alasan yang diberikan untuk meminjam itu mmg konkrit dan silap-silap hari bulan kamu akan termakan dengan kata-kata manisnya.

9. Lelaki kasanova biasanya mempunyai paras rupa yang agak tampan sebab itulah perempuan muda cair dan jadi mangsa. Jangan mudah percaya pada wajah tetapi percayalah pada hati.

10. Jarang bercerita tentang keluarganya apatah lagi mahu membawa kamu berjumpa ibu bapanya. Ini sememangnya perkara yang sering berlaku. tetapi harus di ingat juga ada kalanya mereka ada mengajak tetap ajak ajak ayam sahaja. Mulut kata ya dalam hati tidak.


Itulah 10 ciri2 lelaki kasanova yang dipetik dari Kerangs.net...
Diharapkan di kalangan pembaca lelaki tidak memiliki satu pun dari ciri2 di atas ni...hehe
Jaga la hati kaum Hawa wahai kaum Adam... =)

Setakat ni saja...
Ingat, sebagai renungan bersama ja ni tau...hehe

Sekian,
Wassalam...
Klik beribu lemon di sini...

3 comments:

Anonymous said...

klu lah aku di beri kuasa, aku sula je laki cmni. hahaha. *kejam.

NaimJamaluddin said...

ble thn kejam cik lin ni...hehe

Anonymous said...

takut erk..huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...