Klik Sini Sama Tau Lepas Promote/List Blog Anda Kat Atas Tu (",)

Saturday, June 18, 2011

#22. Minum "Milo" ja untuk hidup

Assalamualaikum....
dan salam sejahtera...

Entri kali ni nak cer pasal mamat kat atas ni...
Aidil nama dia, umur baru 25 tahun tapi kerja la ni sbg "Pengurus web Tonton di Media Prima"..
Hebat tu...

dan...

Sesetengah pembaca mesti kenal mamat ni sebab dia budak sekolah aku dulu...hehe
Tumpang glamour sekaki sebab paper "Berita Minggu" baru ni ada cer pasal Aidil ni...

dan...

Kalaun nak tau, yang menarik pasal Aidil ni, dia dari lahir tak pernah makan makanan pepejal...
Badan dia boleh terima cecair ja dan sebab tu dia meminum hampir 15 gelas "Milo" tiap2 hari..
"Milo" boleh dikatakan makanan rugi bagi Aidil ni...

dan...

Oleh sebab tu time sekolah dulu kami panggil dia "Melo"...hehe
Makanan special yang dia boleh jamah hanyalah sup...

tetapi...

Dia tetap bersyukur dijadikan macam ni walaupun kadang2 dia jelez tengok kawan2 laen menikmati makanan yang sedap2...
Sifat macam ni yang kita harus contohi, "redha dengan ketentuan Allah"...

dan...

Untuk maklumat lanjut, anda boleh klik sini>>>>Aidil

dan...

Kalau difikirkan balik memang betoi la kan iklan "Milo" penah kata cam ni, "Minum Milo anda jadi sihat dan kuat".... =)

dan...

Setakat ni sahaja...
Sekadar berkongsi maklumat untuk dijadikan sebagai renungan...

Sekian,
Wassalam.

credit: dari umur setahun Aidil tak makan makanan pepejal =)
Klik beribu lemon di sini...

9 comments:

wan said...

boleh berjaya kan dia..? walaupun makanannya hanyalah Milo hari hari.. :)

Riez Razali said...

tudiaa.... gile r

MAISHARAH said...

die memang seorang yg tbah...

NaimJamaluddin said...

wan: tu lah, shat elok ja

riez: x caya ka??Haha

maisarah: yup, mmg tabah =)

JARI YANG TERBARAI said...

kagum3... tapi still bleh berjaya dari orang yg tak habis2 melantak kan hahaha

aiman said...

terbaik..

NaimJamaluddin said...

jari: aku skong ank...hehe

aiman: tu la, keja besaq kot dia

Aida Omar said...

sape kate x makan nasi x boleh hidup..

memang unik lah aidil nie..

NaimJamaluddin said...

aida: btol2...indah kan cptaan tuhan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...