Klik Sini Sama Tau Lepas Promote/List Blog Anda Kat Atas Tu (",)

Sunday, May 29, 2011

#8. Kisah benar di sebalik perlawanan MU vs Barca



Assalamualaikum....

Kali ni nak cita sket pengalaman baru2 ni tgk bola Champion League Manchester United vs Barcelona. Bukan nak ulas pasal perlawanan tersebut dan sebagainya, cuma nak kongsi cita pasal gelagat penyokong kedua-dua pasukan pada pagi tersebut.

Perlawanan yang berlangsung pada pagi Ahad pkui 2.45 pagi menyaksikan MU tewas dengan jaringan 3-1. Pengalaman dia cam ni...

Saya ni p la kedai makan berhampiran dgn kawasan rumah ni, geng2 rumah yang laen tgk dkat kedai siam depan u, malas nk p sana sbb jauh. Pastu tengok ja bola dkt kedai xx ni. Time tu smpi kedai da pkui 3 pagi. Barca dah lead sebijik.

dan...

Tak lama lepas tu MU berjaya menjaringkan gol yang dihasilkan oleh ayam tambatan mereka iaitu Wayne Rooney. Lepas ja MU boh gol, tetiba ja sorang peminat fanataik MU ni dia hentam sorang peminat Barca. Maksud dia hentam guna mulut la, bukan pakai kaki tangan suma tu.

dan...

Sambil dia hentam tu habis kaki tangan peminat MU tu dk karate kerusi dengan meja sampai meja terbelah dua. Punya la x bersyukur, bukan apa, tuan punya kedai tu buka kedai underground ja sebab nak bagi kawan2 dapat tengok bola sama2. Bukan untuk bagi pecah meja kedai orang.

dan...

Sebab nila setitik, rosak susu sebelanga. Elok ja hbs 1st half, tuan kedai frust dengan tindakan kawan dia tu, di tutup kedai trus. Puas hati, orang len terpaksa p cari port len nak tengok bola disebaban mamat yang tidak bertanggungjawab tu. Fanatik sangat pun x guna jugak, nati 'at the end' jd macam penyokong MU tu lah.

Bukan nk kata kat penyokong mana2 pasukan tetapi bila tengok bola tu, jangan emo sangat. Sepatutnya, ia jadi tempat untuk kita mengeratkan hubungan silaturrahim sesama kita, bukan tempat kita mencari musuh. Ingat tu!!!! Tak matured langsung dok wat perangai 'pongoih' macam tu.hehe

dan....

Akhir sekali, majulah sukan untuk negara. Tak mau dah peristiwa gado2 macam ni berulang lagi sebab tak dak faedah pa pun. Satu hari nanti mana nak tau, kawan yg kita gado tu akan tolong kita dalam kesusahan. Who knows????hehe

So, majulah sukan untuk negara.
Sekian, wassalam. =)
Klik beribu lemon di sini...

5 comments:

wan said...

haha.itu tengok plus emo. :P
kita tengok sekadar berhibur.. :)

NaimJamaluddin said...

tu pasai...
terkejut kot aku tme tu...hehe

=))MAISHARAH((= said...

tgok untuk mencari ketenangan ade x agaknya hahhaa..mesti x da an..payah nk tenang law tgok bola an huhu..

NaimJamaluddin said...

tu btoi tp kita skong bola luar ngra lbeh g dari dalam negara.
dalam negara x fanatik cm tu pn..hehe

tp btol jgk pndpt maisarah tu sbnrnya...yg pntg, kita kena pndi kwl emosi cm na pn..hehe

Muhammad Yunus said...

heheheee.... naim dah follow... menarik cita ni heheheee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...