Klik Sini Sama Tau Lepas Promote/List Blog Anda Kat Atas Tu (",)

Thursday, September 8, 2011

#52. Topup Pun Kena Cukai Macam Beli McD...!!!!

Assalamualaikum...

Tengok kan tajuk entri kt atas tu????
Sungguh la ni nak beli topup pun dah macam beli mcD...
Sebabnya bermula 15 September 2011, semua prabayar mengenakan cukai 6% sebagai cukai perkhidmatan....

Betoi tak aku cakap, macam nak beli mcD ja kan sebab mcD pun kena cukai 6% gak...
Set mcValue Lunch pun kalau tak silap paling murah rm6.30 dan ini harga lepas kena cukai 6% tu..
Jadi beza rm1 ja pun dengan topup yang kena cukai tu kalau kita topup rm5 la kan...hehe

Pengguna akan mula menerima makluman melalui sms dari telco masing bermula tengah hari kemarin...aku dah dapat dari celcom...hehe

ni senarai harga lepas runcit:

rm5 ~ rm5.30
rm10 ~ rm10.60
rm20 ~ rm21.20
rm30 ~ rm31.80
rm50 ~ rm53
rm100 ~ rm106

Jadi, sama2 kita renungkan yer...
Dulu masing ingat harga barang ja naek tapi rupanya harga topup pun naek gak..
Tak sangka kan..hehe

Sekian untuk pengetahuan semua...
Wassalam....

p/s: nasib aku tokei topup.... =)
Klik beribu lemon di sini...

1 comment:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

semua nak kena cukai, maka rakyat pokai.. sekian makaseh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...